MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee

MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee

Euroregiunea Dunărea de Jos” implementează proiectul MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee

Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” implementează proiectul MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee – Centre de Informare Turistică cod EMS – ENI 2SOFT/2.1/129 finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Instrumentul European de Vecinătate (ENI). Proiectul, cu un buget în valoare de 109,900 EURO, este implementat în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru (Republica Moldova) în calitate de lider și Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (Republica Moldova), beneficiar 1. 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea vizibilității patrimoniului cultural și istoric transfrontalier al Regiunii Centru, Republica Moldova și al Județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate. 

Vizita de studiu din Galați a avut loc în data 10.05.2022, în format online. Evenimentul a unit persoane interesate de zona turistică Galați din România și Republica Moldova.

Pentru a avea impactul dorit asupra participanților, echipa ACTEDJ a prezentat în cadrul evenimentului turul virtual sub forma unui scurt filmuleț realizat în cadrul proiectului MuseumInfoTur și turul virtual realizat în cadrul proiectului GreeThis. Biserica fortificată Precista, Palatul Navigației și sediul actual al Bibliotecii Județene V.A. Urechia au fost unele dintre obiectivele prezentate participanților. Discuțiile din cadrul evenimentului s-au axat pe oportunitățile turistice a zonelor din arealul proiectului.

Participanții au fost deschiși în fața oportunității de a uni punctele comune din domeniul turismului din România și Republica Moldova pentru a promova patrimoniul cultural și istoric din arealul proiectului și de crește numărul de turiști din cele două țări.

Instrumentul online mentimeter a fost folosit în finalul evenimentului. Participanții au răspuns la întrebarea „Ce obiectiv turistic considerați că este reprezentativ pentru orașul dumneavoastră?” Aceștia au considerat că Dunărea este un obiectiv turistic pentru Galați, precum și muzeele din portul dunărean și Biserica fortificată Precista care este cel mai vechi monument istoric din Galați.

MuseumInfoTur

Vizita de studiu s-a încheiat cu întrebarea „Care considerați că sunt obiectivele cele mai reprezentative pentru orașul dumneavoastră?” Dintre obiectivele turistice reprezentative identificate de participanți amintim de: codrii Regiunii Centru a Republicii Moldova și Biserica Precista. 

Voi care considerați că sunt obiectivele cele mai reprezentative pentru orașul nostru?



11 thoughts on “MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!