Stafidele brune

Stafidele brune

Bunăă. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Astăzi vom vorbi despre stafidele brune și beneficiile acestora.

Beneficii consum stafide brune

Stimulează digestia – stafidele conțin fibre care își măresc volumul atunci când intră în contact au apa. Astfel, acestea au un efect laxativ ce poate regla tranzitul intestinal, combatând constipația.

Sunt eficiente în combaterea anemiei – stafidele sunt bogate în conținutul de fier, dar și în cel de vitamine din complexul B, despre care se știe că ajută la combaterea anemiei. Cuprul care se regăsește din belsug în stafide contribuie și el la producerea celulelor roșii din sânge.

Contribuie la tratarea infecțiilor – stafidele conțin fitonutrienți fenolici, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Aceștia au, de asemenea, proprietăți antibacteriene, care scad febra și ajută la uciderea bacteriilor care cauzează infecțiile.

Sunt benefice pentru ochi – stafidele conțin antioxidanți ce sunt eficienți în menținerea vederii în ciuda trecerii anilor. Antioxidanții din stafide protejează ochii reducând acțiunea radicalilor liberi care afectează vederea cauzând degenerare maculară.

Mențin oasele sănătoase – stafidele conțin cantități mari de calciu, care este extrem de sănătos pentru oase. Astfel, consumul de stafide reduce riscul de artrită și gută, contribuind totodată la ameliorarea simptomelor dacă bolile acestea au apărut deja.

Mențin pielea frumoasă – stafidele conțin fenoli, dar și alți antioxidanți benefici, care protejează celulele de efectele radicalilor liberi asupra pielii. Astfel, procesul de îmbătrânire a pielii este amânat, iar pielea este frumoasă și sănătoasă.

Asigură un păr frumos și sănătos – stafidele conțin nutrienți benefici pentru păr printre care vitamina A, fier, potasiu și antioxidanși din belșug, ceea ce înseamnă că părul tău va fi frumos și sănătos dacă introduci stafidele în dieta ta.

Conțin potasiu din belsug – stafidele sunt o sursă excelentă de potasiu, de aceea pot fi consumate pentru combaterea spasmelor musculare și pentru stimularea impulsurilor nervoase.

Reduc hipertensiunea – studiile arată o asociere între reducerea tensiunii arteriale și consumul de stafide. Specialiștii în nutriție susțin că acest lucru se datorează conținutului ridicat de potasiu din stafide.

Cum să consumi stafidele

Stafidele pot fi consumate pe post de gustare între mese, ca atare. Acestea pot fi consumate și sub forma de mixt sănătos, alături de migdale, prune deshidratate, smochine sau curmale.

O altă metodă de consum gustoasă și sănătoasă este cea de stafide înmuiate în lapte cald. De asemenea pot fi combinate și cu cerealele de la micul dejun cu lapte sau iaurt.

Voi vă enumerați printre cei care iubesc stafidele la fel de mult ca și mine?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!