Cookies cu merișoare, ciocolată și fulgi de cocos

Cookies cu merișoare, ciocolată și fulgi de cocos

Bunăă. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Astăzi vă voi prezenta rețeta de cookies cu merișoare, ciocolată și fulgi de cocos pe care le-am postat pe Instagram.

Ingrediente cookies cu merișoare

  • 170 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr brun
  • 50 g zahăr alb
  • 1 ou mare
  • extract de vanilie
  • 250 g făină
  • un vârf de linguriță sare
  • 1 praf de copt
  • 150 g fulgi de ciocolată
  • 100 g merisoare deshidratate
  • fulgi de cocos
cookies cu merișoare

Mod de preparare:

1. Se amestecă unul cu zahărul cu mixerul 1 minut până devine pufos, apoi se adaugă oul și vanilia, se omogenizează.

2. Separat, amestecăm ingredientele uscate, faina, sarea și praful de copt.

3. Ingredientele uscate se pun peste cele umede, se amesteca, apoi se adaugă fulgii de ciocolată și merișoarele.

4. Aluatul este foarte moale. Se lasa la rece minim 2 ore.

5. Cuptorul se încălzește la 180-190 grade. Aluatul se scoate de la rece, și se lasă câteva minute la temperatura camerei. Cu mâna umeda sau cu o cupă de înghețată, se formează bile mai mari puțin decât o nucă. Acestea se pun pe tava cu hârtie de copt se presară fulgi de cocos pe ele apoi se aplatizează puțin.

6. Se coc 8-10 minute sau până devin aurii pe margine. Se scoate tava și fursecurile se mai lasă 5 minute să se răcească, apoi se pot transfera pe un platou. Sunt moi, dar pe măsură ce se răcesc vor căpăta consistență, interiorul rămânând fraged.

Această rețetă de cookies cu merișoare este foarte simplă și rezultatul este unul foarte delicios.

Iar dacă nu sunteți fani nucă de cocos, nu este nici o problemă. Eu am făcut și o tavă fără nucă de cocos și fără ciocolată. Am pus în interiorul compoziției doar merișoare și pe deasupra am presărat coajă de portocală în loc de nucă de cocos.

Voi ați încercat această rețetă până acum?



20 thoughts on “Cookies cu merișoare, ciocolată și fulgi de cocos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!