Naturmix – ceaiul de hibiscus

Naturmix – ceaiul de hibiscus

Bunăă. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Zilele trecute am descoperit pe Naturmix noul meu ceai preferat – ceaiul de hibiscus. Bineînțeles după ce mi-am dat seama cât de mult îmi place la gust, am citit și cât de bun este pentru organism.

Ceaiul de hibiscus – beneficii

Știai că este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului?

Datorită conținutului bogat în nutrienți și a concentrației ridicate de antioxidanți și de vitamina C, ceaiul de hibiscus este utilizat ca suport în medicina integrativă.Printre principalele sale beneficii se numără următoarele:

Ceaiul de hibiscus

Contribuie la scăderea tensiunii arteriale – consumul de ceai de hibiscus are proprietăți antihipertensive. Acesta ajută la scaderea tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Ajută la reducerea colesterolului – datorită proprietăților hipolipemiante, ceaiul de hibiscus ajuta la scăderea colesterolului „rău“ (LDL – colesterol) și poate preveni apariția afecțiunilor cardiovasculare. Totodată, acesta este benefic și pentru persoanele cu diabet.

Are efect antiinflamator și antibacterian – datorită conținutului bogat în antioxidanți, acesta protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Are rol de susținere a sistemul imunitar – frunzele de hibiscus au o concentrație bogată de vitamina C, nutrient essential care susține sistemul imunitar și protejează organismul împotriva racelilor.

Susține sănătatea ficatului – proprietățile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot contribui la menținerea sănătății ficatului.

Îmbunătățește digestia – acționează ca un ușor laxativ, fiind de ajutor în menținerea sănătății sistemului gastrointestinal și ameliorării efectelor constipației.

Contribuie la combaterea anxietății – datorită proprietăților antidepresive. Ajută la controlul greutății – ajută în curele de slăbire deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol și de trigliceride din organism. Și pe lângă toate astea, are un gust ușor acrișor și foarte aromat!

Voi ați încercat până acum ceaiul de hibiscus? Știați că are atât de mult beneficii asupra organismului?

#naturmix #hibiscus #tea13 thoughts on “Naturmix – ceaiul de hibiscus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!