Cele 3 ingrediente minune pentru păr și piele

Cele 3 ingrediente minune pentru păr și piele

Bunăă.. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Astăzi vom vorbi despre cele 3 ingrediente minune!

Care sunt cele 3 ingrediente minune?

Ce este colagenul

Colagenul este o proteină dură, insolubilă și este compusă din fibre. Acest nutrient face parte din structura tuturor țesuturilor conjunctive, reprezentând o treime din totalul proteinelor prezente în corpul uman. Împreună cu elastina (proteină elastică ce ajută țesuturile să revină la forma inițială după o contracție). Colagenul asigură sănătatea și buna funcționalitate a întregului organism, în special a pielii, a oaselor și a articulațiilor, dar și a unor țesuturi protectoare, așa cum sunt cele care protejează rinichii.

Beneficiile colagenului pentru organism

Colagenul este esențial pentru sănătate și are o serie de beneficii pentru majoritatea structurilor și a țesuturilor din organismul uman.

Contribuția la sănătatea pielii, a părului și a unghiilor

Colagenul este componența principală a dermei, cea care îi conferă elasticitate și flexibilitate. Acesta menține pielea întinsă și previne apariția ridurilor, dar are și rolul de a împiedica apariția celulitei și a vergeturilor.

Prin rolul său de hidratare și de regenerare celulară, reduce efectele nocive ale factorilor externi asupra pielii și ajută la cicatrizarea mai rapidă și mai eficientă a dermei. În plus, are un rol important și în creșterea, regenerarea și hidratarea corespunzatoare a părului, dar și în ceea ce privește creșterea și sănătatea unghiilor.

Colagenul în dermatocosmetică

Colagenul menține structura calitativă a pielii și îmbunătățește starea epidermei. Acesta îmbunătățește și funcționarea anumitor organe interne, indirect responsabile de probleme ale pielii precum acneea, iritațiile sau dermatitele locale.

Cu beneficii în menținerea structurii calitative și a elasticității pielii, dar și cu un rol activ în tonifierea acesteia, colagenul are proprietăți hidratante și împiedică apariția ridurilor sau chiar le diminuează pe cele deja existente. Totodată previne celulita și ameliorează aspectul pielii corpului și ajută la cicatrizarea rapidă a leziunilor de la nivelul dermei.

Colagenul exogen, respectiv cremele și suplimentele alimentare cu colagen sunt recomandate pentru pielea uscată și pentru cea matură și îi conferă flexibilitate și luminozitate.

Colagenul s-a dovedit benefic și în tratamentele antiacneice, deoarece ajută la cicatrizarea rapidă și eficientă a semnelor și la vindecarea pielii, stimulând celulele să se regenereze. Tot datorită rolului de regenerare celulară, colagenul poate diminua afecțiuni ale pielii precum edemele și eritemele.

Dermacol mască cu collagen

Eu prefer să folosesc cel mai des măști de față cu colagen, precum cea de la dermacol.

ingrediente

Acidul hialuronic

Din punct de vedere științific, acidul hialuronic este o substanță prezentă în organism, în principal la nivelul articulațiilor, al țesutului conjunctiv și al ochilor. Fiecare moleculă are capacitatea de a-și reține de 1.000 de ori greutatea în apă, fiind astfel un compus extrem de hidratant. Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția naturală de acid hialuronic scade.

De ce este utilizat în produsele de îngrijire a pielii?

ingrediente

Atunci când acidul hialuronic este inclus în produsele de îngrijire a pielii, acesta acționează, în principiu, similar unui burete, asigurând în schimb o piele hidratată. După cum știm cu toții, dacă pielea este hidratată, are un aspect mai plin, mai luminos și mai tânăr. Așadar, nu este o surpriză faptul că acest ingredient este utilizat în imperiul produselor antiîmbătrânire. Și cum știm că pielea de sub ochi este cea mai predispusă la riduri fine, eu aleg să folosesc măsti de ochi cu acid hialuronic.

Ce este cheratina?

Cheratina nu este doar un tratament vestit pentru păr; de fapt, aceasta se găsește deja în organismul nostru. Această proteină cu rol de protecție alcătuiește partea rezistentă a părului, pielii și unghiilor. Poate fi găsită și în alte componente ale organelor și glandelor umane.

Care este diferența dintre produsele cu cheratină și un tratament cu cheratină? 

Șampoane și balsamuri cu cheratină: este cunoscut faptul că tratamentele cu cheratină aplicate în saloane sunt de costisitoare. Dacă nu ești dispusă să cheltuiești o sumă măricică pentru a te bucura câteva luni de un păr strălucitor, șampoanele și balsamurile îmbogățite cu cheratină sunt mult mai accesibile! Produsele aplicate acasă pot contribui la repararea părului deteriorat și deshidratat de căldură sau vopsit.

ingrediente

Eu folosesc acest spray cu cheratină de la Syoss după fiecare spalare chiar dacă îmi usuc sau nu părul cu foehnul. Îmi place că oferă părului strălucirea mult dorită și un aspect mult mai îngrijit.

Voi folosiți produse cu unul dintre aceste ingrediente?6 thoughts on “Cele 3 ingrediente minune pentru păr și piele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!