Protecție solară – un must al verii

Protecție solară – un must al verii

Bunăă. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Eu am pielea foarte deschisă la culoare plus alunițe așadar cremele cu protecție solară sunt obligatorii.

Ce este radiția solară?

Conform Wikipedia: Radiația solară este radiația electromagnetică emisă de soare având lungimi de undă din întregul spectru al undelor electromagnetice. Trecând prin atmosfera Pământului, o parte a radiației solare este absorbită, încălzind aerul, o altă parte este împrăștiată de moleculele aerului, vaporii de apă, pulberile din atmosferă, dar cea mai mare parte ajunge pe suprafața Pamântului (constituind radiația solară directă).

Radiația solară este complexă, cuprinzând, pe lângă lumina vizibilă, care face posibilă fotosinteza, și radiațiile ultraviolete. UVB și UVA sunt cele mai cunoscute, dar există și o a treia categorie: UVC.

Ce este protecția solară și de ce este importantă?

După cum ați citit mai sus, radiațiile solare sunt pe tot parcursul anului, chiar și iarna cand este frig. Cum evitarea completă a expunerii la soare nu este posibilă, folosirea anumitor metode de protecție este soluția de compromis. Aceasta ajută la prevenirea sau reducerea keratozelor actinice (leziuni precanceroase ale pielii), a elastozei solare (îmbătrânirea pielii, ca urmare a expunerii la soare) și a cancerelor de piele de tip bazocelular și spinocelular.

V-am spus într-un articol anterior că eu am tenul foarte alb cu alunițe și pe lângă faptul că nu am voie să stau la soare, chiar dacă stau, oricum nu mă bronzez. Așadar folosesc loțiune autobronzantă. Dar atenție, loțiunile autobronzante nu conțin și protecție solară, sau cel puțin a mea nu.

Când trebuie să folosim cremele cu protecție solară?

Pai… tot timpul. Chiar dacă iarna nu ne expunem la soare, radiațiile solare tot ne atacă tenul. Așadar eu încerc să folosesc creme de zi care conțin protecție solară măcar SPF 15. La fel și cu fondul de ten, de ceva timp folosesc doar fond de ten cu protecție SPF 15.

Dar vara este altă situație. Când începem să ne îmbrăcăm mai sumar, sau când mergem la plajă trebuie să ne protejăm tot corpul, nu doar fața. Deci nu mai merge trucul cu fondul de ten cu protecție solară.

Iar Notino știe acest lucru și vine în ajutorul nostru. Dacă vă achiziționați produse pentru protecție solară de minim 145 RON în săptămâna 3-9 iunie veți primi cadou livrarea gratuită.

Loțiune cu protecție solară Garnier

Garnier Ambre Solaire este loțiunea pe care am ales-o eu pentru vara aceasta.

protecție solară

Nu am mai avut această loțiune până acum, dar a trecut testul pentru mine. Are o textură foarte lejeră, se aplică foarte bine prin mișcări ușoare de masaj. Îmi place mult faptul că nu lasă acea peliculă grasă pe piele. Bineînțeles trebuie aplicată înainte de expunerea la soare, dar vestea bună este că acestă loțiune este rezistentă la apă.

Sper că și voi realizați importanța folosirii cremelor cu protecție solară și să profitați de oferta celor de la Notino!

Un follow și un like aici:


8 thoughts on “Protecție solară – un must al verii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!