Amsterdam tips and tricks

Amsterdam tips and tricks

Bunăă.. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. City-break-ul de primăvara aceasta l-am făcut în Amsterdam și m-am gândit că ar putea fi persoane interesate să afle mai multe detalii.

Costuri 

Ținând cont că este vorba despre Amsterdam, nu te aștepta să fie o vacanță ieftină. Ba din contra. Nu vreau să intru în detalii prea mult pe aceast subiect, așadar voi trece în revistă costurile în mare. 

  • Biletul de avion – 611 lei
  • Cazare – 190 de euro/persoană 4 nopți ( 
    Postillion Hotel Amsterdam: BW Signature Collection )
  • Bani de buzunar – aproximativ 350 euro de persoană

Tips and tricks

1.Bicicliștii sunt pe primul loc!!!

Prima dată când am ajuns în Amsterdam cel mai mult m-a surprins faptul că majoritatea traficului este pe bază de bicicletă. Nu au nici o problemă în a merge la muncă îmbracați la 4 ace și pe bicicletă. Este foarte important să le acorzi la fel de multă prioritate bicicliștilor pe cât mașinilor.

2. Vremea se poate schimba de 3 ori pe zi! 

Am avut surpriza să plouă cu găleata dimineața iar în a doua parte a zilei să fie bine. Dar și invers, soare și frumos dimineața și apoi ploaie și apoi iar soare. Ați înțeles ce vreau să zic. Trebuie să fiți pregătiți! Cu umbrelele nu prea aveți ce face pentru că… vânt, în schimb o pelerină de ploaie vă poate ajuta ceva mai mult.

3. Programul trebuie bine pus în avans!

Spun asta deoarece orașul este foarte frumos și te poți pierde în detalii foarte ușor. Cel mai bine este să îți programezi pe zile ce este de văzut. Dar cum spuneam mai sus, vremea este foarte schimbătoare și cel mai bine este să vizitezi muzeele și galeriile de artă atunci când plouă. Gradina zoo și morile de vânt sunt perfecte pentru vremea însorită.

4. Recomand să treceți în programul vostru locuri precum: Heineken Experience, The Pancake Bakery, Zaanse Schans(morile de vânt), Gradina zoologică Artis, Flower Market Amsterdam.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

5. Coffee shops nu sunt cafenele! În coffee shops se pot consuma și altele înafară de cafea. 😉

6. Bateria externă este sfântă! 

Vei face foarte multe poze! Recomand măcar o baterie externă mică de marimea unui ruj, este ușor de strecurat în poșetă.

7. Nu fă poze în Red Light District.

Citisem pe internet că se recomandă să nu le pozezi. Am înțeles acum și de ce. Unele fete sunt foarte agresive, dau cu pumnii în geam dacă nu le convine ceva. Deci, no photos in Red Light District!

About food

8. Trebuie să încerci ceva street food, merită! Se includ aici heringul, chiar dacă nu ești fan pește, este foarte bun, cartofii prajiți cu sosuri și hotdog-ul de asemenea.

Amsterdam
Amsterdam

 9. Ca o prelungire pentru numărul 8, trebuiesc încercate preparatele tradiționale. Aici se includ atât mâncărurile cum ar fi Bitterballen(meetballs) cât și dulciurile, Poffertjes și în special Stroopwafel.

Amsterdam

10. Recomand bilet de metrou pe 48 de ore. Este mai avantajos ca preț și poate fi folosit și pe tramvai sau autobuz. 

Iar dacă și vouă vă place să călătoriți la fel de mult cum îmi place și mie, am pentru voi o surpriză. Dacă vă faceți cont pe Airbnb de pe link-ul meu, veți primi o reducere de până la 46 de euro. Spor la călătorit!

Sper ca aceste informații să vă fie utile!

Un follow și un like aici:


7 thoughts on “Amsterdam tips and tricks”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!