Cosmetice BIO și beneficiile acestora

Cosmetice BIO și beneficiile acestora

Bunăă.. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Dacă tot vorbim aici toată ziua bună ziua de cosmetice și machiaje, astăzi dezbatem puțin și subiectul “Cosmetice Bio”.

Ce înseamnă Cosmetice BIO și certificare organică?

Un produs cosmetic este Bio atunci cand are în componența sa ingrediente din plante, iar acele plante au fost crescute pe terenuri care nu au fost stropite cu pesticide, deci agriculturi BIO. De aceea nu orice produs poate fi certificat Bio, ci doar produsele care conțin extracte de plante. Pentru a obține certificarea BIO, regula este urmatoarea : ca un produs să fie certificat Bio, trebuie să conțină :

– minim 95% din ingredientele vegetale să provină din Agricultura Ecologică

– Minim 95% din totalul ingredientelor să aibă origine naturală

– minim 10% din totalul ingredientelor din produsul finit să fie certificate Bio

– maxim 5% din totalul ingredientelor pot fi chimice sau sintetice

Bio nu este același lucru cu natural. Un produs (ex Gamarde) poate fi 100% natural pentru că are ingrediente de origine naturală și certificat Bio pentru că are în totalul ingredientelor sale și ingrediente obținute din Agricultura Ecologică.

Și cum altfel putem verifica produsele dacă nu citind lista ingredientelor? De fapt, acest lucru ar trebui să ne intre în reflex atunci când ne cumpărăm și alimentele, nu doar cosmeticele. Sau ne putem uita după una dintre aceste sigle.

   

Ingredientul principal și cred că cel mai benefic din cosmeticele BIO este Aloe-Vera. V-am mai povestit și aici despre o rețetă cu Aloe-Vera pe care îmi place să mi-o fac chiar eu. Acum nu spun că ar trebui să ne preparam singure cosmeticele. Tocmai de aceea au apărut din ce în ce mai multe firme care comercializează produse BIO. Pe lângă Aloe-Vera, în produsele organice putem găsi uleiuri vegetale pentru hidratare, unturi vegetale pentru regenerare, uleiuri esențiale pentru problemele de piele dar și pulbere exfoliante pentru îndepărtarea celulelor moarte.

Dar pe lângă aceste ingrediente destul de cunoscute vor mai fi și altele mai puțin cunoscute. Așadar am găsit un site unde puteți să căutați produsul care vă interesează, de exemplu cremă de mâini, iar apoi vă vor apărea toate ingredientele posibile. Astfel puteți verifica pentru toate produsele ce ingrediente pot avea și detaliile despre acestea. De asemenea, puteți să faceți o căutare direct după ingredientele de pe produsul vostru.

De ce sunt mai bune?

Produsele 100% naturale sunt mai bune, iar dacă sunt și Bio este un plus, iar dacă sunt și dermatocosmetice cum este cazul Gamarde, atunci ele se adresează și tenului sensibil sau gras. Așadar și rata de reacții adverse sau alergii este mult mai scăzută față de rata de alergii sau reacții adverse la produsele sintetice.

Ce cosmetice BIO sunt pe piață?

La un research mai amănunțit am găsit câteva site-uri de unde puteți achiziționa produse BIO. Deja v-am povestit despre produsele vegane de la Aești. Un nou brand pe care vreau să vi-l introduc este GamARde

 • Cosmetice BIO Corp
  • Hidratare
  • Igienă corporală
  • Îngrijire păr
  • Îngrijire mâini și picioare
  • Tratament anticelulitic
  • Protecție solară
  • Igienă intimă

Cred că v-am lămurit cu această listă lungă. Cosmeticele BIO sunt la fel de variate precum cosmeticele sintetice. 

Știați că ?

Legile care guvernează produsele cosmetice şi produsele de îngrijire personală sunt atât de limitate încât, chiar şi fiind cauzatoare de cancer, unele substanţe chimice cunoscute sunt permise în mod legal în produsele de îngrijire personală. Unele substanţe cancerigene, cum ar fi formaldehida şi conservanţi cu eliberare de formaldehidă, sunt frecvente în produsele de îngrijire personală, în timp ce altele sunt mai puţin frecvente, dar încă ocazional prezente.

Voi utilizați cosmetice BIO ? Ce aspect al cosmeticelor BIO vă atrage cel mai mult ? Cât de mult accent puneți pe utilizarea unor produse cât mai puțin dăunătoare pielii voastre?

Un follow și un like aici:


15 thoughts on “Cosmetice BIO și beneficiile acestora”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!