Ceai verde: bun sau rău pentru noi?

Ceai verde: bun sau rău pentru noi?

Bunăă. Eu sunt Mihuț, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Eu obișnuiesc să beau ceai verde pentru că am auzit că e bun pentru organism. Dar oare ceaiul verde chiar face bine? Sau din contră ne poate face rău?

De ce ceai verde?

Deși am ales să vorbim astăzi despre ceai, țin să vă anunț de la început. Nu prea sunt eu o mare băutoare de ceai, mai degrabă sunt iubitoare de cafea. Dar spre surprinderea mea, beau ceai verde. Deși mulți ar zice că are gust rău și de ce nu beau ceai de fructe de pădure sau orice alt ceai mai gustos. Ei bine, poveste începe când eram mai mică. Am avut ceva probleme cu o tuse urâtă. Am avut cură de mai multe ceaiuri din 2 în 2 ore. Bineînțeles erau unele mai rele la gust ca altele. Înțelegeți voi de ce am ajuns să nu fiu o prea mare băutoare de ceauri. Totuși ca orice altă fată, țin la dieta mea. Eu am crescut auzind în jurul meu că ceaiul verde este bun pentru slăbit sau că ajută la menținerea siluetei. Așadar acum am ajuns să am în obicei de a bea o cană pe zi. 

ceai verde

Cum se prepară corect?

Bun, acum că am stabilit relația mea cu ceaiurile revenim la gust. Mulți ar zice că ceaiul verde nu este bun la gust și cum de eu îl pot bea. Ei bine, acest tip de ceai cere o mai mare atenție la modul de preparare. 

Se pune apa la fiert, când apa începe să fiarbă se oprește imediat și se pun frunzele. După ce se pun frunzele, se acoperă vasul și se lasă la infuzat în jur de 5 minute. Simplu, nu ? Da, chiar este simplu. Dar dacă se lasă apa la fiert prea mult, sau dacă se lasă frunzele la infuzat prea mult s-a stricat totul. Abia în acest caz ceaiul tinde să prindă o culoarea prea închisă, gustul devine amărui iar consistența ceaiului te face să te strâmbi până apar riduri în colțurile ochilor. Bineînțeles, nu asta ne dorim. Ne dorim să bem un ceai bun și să avem un corp sănătos.

ceai verdeAspecte pozitive

La aspectele pozitive, primul care se încadrează este efectul lui antioxidant care ajută la ușor scăderea tensiunii arteriale. Apoi este și faptul că are efecte benefice asupra circulației sângelui și proceselor de digestie. Este un bun stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor și factor de protecție împotriva cancerului. Și nu îl ultimul rând el combate apariția cariilor datorita aportului de fluor, este tonic, energizant și combate stările depresive. Mai sunt mai multe aspecte pozitive, dar în mare cam astea sunt cele mai importante.

Aspecte negative

La aspectele negative este și vorba de situația noastră de sănătate. Pentru că aceste aspecte negative pentru anumite persoane ar putea fi defapt aspecte pozitive pentru alte persoane. Primul aspect este acela că infuziile cu ceai verde pot provoca scăderi de fier din dietă. După cum am zis, aici depinde de condiția noastră. Pentru persoanele cu acumulări excesive de fier în organism (Hemocromatoză se numește boala) ar putea fi chiar de ajutor. Al doilea aspect este acela că ceaiul nu ar trebui utilizat de către persoanele ce suferă de anemie. Totuși interacțiunea dintre ceai și de fier poate fi atenuată prin adăugarea de lamaie în ceai.

Ceaiul verde are în conținut un nivel ridicat de oxalați care sunt răspunzători de apariția pietrelor la rinichi. De asemenea conține cafeină, un compus care la un consum exagerat de ceai verde, poate produce creșterea tensiunii arteriale, contrat a ceea ce am spus la aspectele pozitive – consumul recomandat este de 2-3 cești de ceai într-o zi.

Voi obișnuiți să beți ceai verde? Sau ce ceai obișnuiți să beți? 

Un follow și un like aici:
error0


17 thoughts on “Ceai verde: bun sau rău pentru noi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!