Magia Măcinului – echitație

Magia Măcinului – echitație

Bunăă.. Eu sunt Mihuț🐞, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Cred că vă dați seama deja din titlu, acesta este încă un articol despre Magia Măcinului.

Magia Măcinului

V-am mai povestit și aici pe la începutul lunii despre munții Măcin. Dar atunci fusesem doar pentru a face un traseu la pas.

De data asta am făcut un traseu de munte pe cal. Da, exact, ați citit bine, am urcat pe munte fiind călare pe un frumos cal alb. Am mai fost aici și anul trecut. Ne-a plăcut atât de mult încât de data asta Ion a organizat un întreg eveniment pe tema asta – Magia Măcinului (vă las afișul în josul paginii).

După cum probabil ați observat deja pe social media, duminica trecută, pe 20 mai am fost la echitație în munții Măcin. Am văzut că sunt persoane interesate de cai și de călărit așa că m-am decis să vă povestesc mai multe lucruri aici.

Locația

Decât să mă chinui cu tot felul de explicații, cel mai bine v-am lăsat aici direct harta. Locația se numește Padoc Cerna. Știu că din hartă pare a nu fi nici un drum până acolo, dar este, credeți-mă pe cuvânt. Din direcția Galați – Cerna, este un drum de țară înainte de intrarea în Cerna, nu foarte vizibil, care duce până acolo. Din câte am observat, nu este indicator, doar o pancardă cu niște căluți. Oricum, a fost foarte ușor de ajuns. Iar odată ajunși acolo, uitați ce priveliște minunată.

Magia Măcinului

Traseul începe cu o scurtă plimbare pe loc drept, chiar de lângă țarc. Dar ce urmează mai apoi, este uimitor de frumos. Timp de aproximativ 2 ore căluții ne plimbă prin munți. Au fost momente în care am început să îi spun lui Pasha ( calul meu alb) să fie atent la pietre și să le pășească cu grijă, dar nu era cazul. Caii sunt foarte blânzi, știu traseul pe de rost, urcă și coboară creste de munți cu cea mai mare lejeritate. Astfel că și noi începătorii ne putem descurca cu ușurință. Practic, aproape nu făceam nimic. Tot ce trebuie să facem este să admiram priveliștea și să ne încărcăm de energie pozitivă. Iar asta chiar merită toți banii.

Eu am fost la a doua “întâlnire” cu Pasha. Știam că pot avea încredere în el așa că în cele 2 ore pur și simplu am stat și m-am bucurat de natură și de peisaje. Din păcate nu am făcut poze pe parcursul traseului pentru că ultima dată mi s-a spus că este posibil să se sperie caii de telefon, așa că nu am riscat.

Costuri

Dacă tot am zis că se merită toți banii, normal că acum trebuie să vă zic care este prețul.

În primul rând este vorba de motorina până acolo, care se calculează în funcție de consumul fiecarei mașini plus bacul care este 20 de lei + 1.5 lei de persoană. Iar călăritul efectiv, este 20 lei ora plus ghidul care se împarte la toți. Aaa, am uitat să vă zic, caii merg în șir indian, au ordinea lor. Pe primul cal este ghidul, o superbă domnișoară blondă care se încadrează perfect cu priveliștea oferită de munți. Revenind, am dat în total 47 de lei pentru cele 2 ore cât a durat traseul plus banii pentru ghid.

Iar dacă nici până acum nu v-am convins că se merită să mergeți, pe langă cai, acolo mai au și alte animale de admirat și pozat plus loc de gratar și relaxare. Astfel că am putut petrece o întreagă zi de duminică acolo.

Magia Măcinului

Magia Măcinului

Magia Măcinului

Vă recomand cu mare drag să încercați această experiență. Se merită toții banii, și pentru cei care nu merg de teama, nu aveți de ce să vă fie. Sunt cei mai drăguți și frumoși cai la Padoc Cerna.

Magia Măcinului

 

 

 

Un follow și un like aici:
error0


16 thoughts on “Magia Măcinului – echitație”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!