Cum mi-am înfrânt teama de telegondolă!

Cum mi-am înfrânt teama de telegondolă!

Bunăă.. Eu sunt Mihuț🐞, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Haideți să vă povestesc cum am ajuns să privesc din telegondolă un oraș întreg.

De ce am ajuns în Piatra Neamț?

Povestea începe astfel: în februarie am fost la Bloggers Lan Party, ediția numărul 17, în  București. Dacă vreți să citiți cum a fost, vă las aici link-ul. Atunci am aflat, spre mirarea noastră, că ediția cu numărul 18 va aduna toți bloggerii în Moldova. Și în Moldova unde? În frumosul oraș Piatra Neamț. Vă dați seama că nu am stat deloc pe gânduri, ne-am decis de atunci că vom merge.

Evenimentul a fost găzduit de Rubik Hub și s-a desfășurat pe parcursul a 2 zile. Astfel că vineri începând cu ora 18:00 ne-am prezentat la locație pentru o sesiune de distracție/ antrenamente/ înscrieri. Iar sâmbătă la ora 10:00 a început evenimentul propriu-zis.

Cum am ajuns să vedem orașul din telegondolă?

De obicei ne adunăm mai mulți bloggeri din Galați și mergem la BLP în București, dar de data asta am fost doar eu și Ion reprezentați ai Galațiului. Așa că ne-am decis să plecăm de vineri dimineață pentru a vizita orașul.

Ne-am cazat la Central Plaza Hotel 4****. Primul lucru pe care l-am observat, a fost patul imens. Pe lângă faptul că patul era făcut să poată găzdui cu ușurință o întreagă familie, lenjeria de pat și pilota efectiv m-au făcut să dorm ca pe un norișor pufos între cele 4 steluțe bine meritate ale hotelului. Apoi am observat măsuța rotundă perfectă pentru cafeaua de dimineață care veghea asupra unei priveliști drăguțe cu micul oraș la care bineînțeles că am făcut și poze.

BLP18

Și nu în ultimul rând, m-a surprins foarte mult și scrisoarea pe care am gasit-o pe masă.

Blp18

Lăsând hotelul la o parte, vineri după ce ne-am cazat am vizitat puțin orașul Piatra Neamț și am urcat cu telegondola. Prețul este de 20 de lei urcat-coborât.

Am trecut de mai multe ori prin oraș dar niciodată nu ne-am oprit pentru 2 ore măcar ca să urcăm cu telegondola. Tot auzisem că este superbă priveliștea din telegondolă, dar până nu vezi cu ochii tăi nu te convingi. Tocmai de asta îmi doream foarte mult și eram super entuziasmată.

Telegondolă

Dar ce credeți? Când m-am văzut deasupra hotelului m-a luat puțin frica și nu îmi doream decât să ajung mai repede în vârf pentru a admira în liniște priveliștea. A fost un motiv suficient de bun încât să nu mă mai gândesc la frica mea de înălțimi. Știți vorba aia: scopul scuză mijloacele. S-a aplicat și în cazul meu. Odată ajunși sus am făcut capăt la pozele cu “amazing view”. Am găsit și un ponei super drăguț care a stat la mângâiat iar după aia am stat la o terasă să ne răcorim cu o bere după atâtea poze.

BLP18

Seara, după cum am spus și mai sus, am fost la sesiunea de antrenament pentru evenimentul de sâmbătă.

Cum a decurs evenimentul?

#BLP18PN a început la ora 10:00 dimineața. Primele 2 ore au fost înscrierile la toate campionatele iar de la 12:00 au început bătăliile.

BLP18

Eu m-am înscris doar la 3 campionate: Catan, Guitar Hero și Mortal Combat. Nu am câștigat nimic, dar m-am distrat ca de fiecare dată. De câteva ediții Beanz cafe ne dă energie să facem față la provocările jocurilor. La masa de prânz, am avut pizza și bineînțeles, frigiderele au fost pline cu răcoritoare.

BLP18

Experiența în sine a fost mai presus decât câteva poze și o zi de distracție. Mi-a plăcut la această ediție faptul că am socializat mai mult decât la cele anterioare. Au fost foarte mulți voluntari din Piatra Neamț care s-au asigurat ca totul să fie ca la carte. Mai mult de atât, am aflat de la ei foarte multe lucruri despre oraș. Lucruri pe care nu le găsești pe internet.  Am primit cele mai sincere recomandări de restaurante.

Per ansamblu a fost un weekend plin cu de toate. De la plimbarea în natură, un pic de frică și adrenalină datorat telegondolei, boardgames și PS până la un concert live cu Skizzo Skillz. Iar în caz că ajungeți în Piatra Neamț vă recomand cu drag să mâncați la Turnul Berarilor și la Nenea Iancu. De asemenea nu e de ratat nici urcarea cu telegondola.

Un follow și un like aici:
error0


15 thoughts on “Cum mi-am înfrânt teama de telegondolă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!