De ce merită vizitați munții Măcin!?

De ce merită vizitați munții Măcin!?

Bunăă. Eu sunt Mihuț🐞, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Sper că v-ați distrat în ziua de 1 mai cel puțin la fel de bine ca mine. Eu am ales să merg în munții Măcin pentru un pic de aer curat.

Bun, deci știu că toată lumea de 1 mai merge la mare. Eu sinceră să fiu nu văd rostul. Din ce am observat toți cei care au fost la mare au fost îmbrăcați destul de gros. Deci nu a fost cazul de plajă și nici atât de intrat în mare. Nu înțeleg de unde s-a creeat această tradiție cu mersul la mare de 1 mai, dar mă rog.

Ce-i drept dacă ar fi să aleg dintre munte și mare, mereu muntele va câștiga. Cum luni am fost la muncă, asta mi-a întrerupt mini-vacanța, așa că am ales varianta cea mai rapidă și mai ușoară: munții Măcin.

Inițial am vrut să ajungem la Cheile Chediului, dar este ceva mai mult de mers cu mașina pe drum forestier și am ales să nu ne pedepsim mașina.

Cum se ajunge acolo?

Am traversat Dunărea cu bacul la Galați și am mers în Greci. De la bac și până acolo am făcut aproximativ 40 de minute. Drumul este foarte bun deci am mers lejer. După Greci efectiv se termină brusc strada și începe acel drum de care vă ziceam mai sus. Am mers cam 500 de metri pe drum de țară până la marginea pădurii și am parcat.

Acolo este intrarea în parcul național Măcin. Dacă voiam totuși să ajungem la cheile Chediului, trebuia să mergem înainte pe acel drum de țară. În fine, ne-am uitat un pic pe harta și am decis să urmăm traseul indicat de un triunghi roșu. Cea mai bună alegere.

Cum arată traseul?

Traseul începe cu o ușoară urcare printr-o pădure deasă. În pădure am avut ocazia să pozăm și câteva specii de șopârle. Nu mă pricep deci nu știu să vă zic ce fel de șopârle.

Deși erau 25 de grade, aici era atât de răcoare și bine, nu îmi venea să mai plec de acolo. Dar curând, pe parcursul traseului, pădurea s-a terminat și a început o zonă stâncoasă.

Măcin

Măcin

Aici, spre bucuria mamei, am găsit o broască țestoasă pe care am și pozat-o bineînțeles.

Măcin

Iar priveliștea asupra orașului Greci este superbă în această zonă.

Măcin

Și că sa răspund la întrebarea de ce se merită să vizităm munții Măcin:

1. Pentru că sunt aici aproape de noi (dacă ești ca mine din Galați);

2. Pentru că este loc amenajat pentru picnic și grătare;

3. Pentru că sunt trasee cu dificultate medie, pe care oricine le poate face – asta dacă și tu vrei să faci mișcare în aer liber;

4. Pentru că pe parcursul traseelor poți vedea de la păduri pitice până la zone stâncoase foarte frumoase;

5. Pentru că ai ocazia de a fotografia broaște țestoase, tot felul de șopârle și flori;

6. Pentru că odată ajunși la înălțime, priveliștile sunt de-a dreptul spectaculoase;

7. Și nu în ultimul rând, pentru că te poți întoarce cu niște poze superbe.

Măcin

Sper că v-am trezit interesul și că veți da și voi o fugă până acolo pentru o gură de aer proaspăt și puțină relaxare în puținul timp liber de care dispuneți!

Un follow și un like aici:
error0


17 thoughts on “De ce merită vizitați munții Măcin!?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!