Cum să vizitezi Atena!

Cum să vizitezi Atena!

Bunăă.. Eu sunt Mihuț🐞, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Dacă mă urmăriți pe Instagram/ Facebook probabil ați observat deja că zilele trecute am vizitat Atena. Așa că m-am decis să vă povestesc despre această experiență, cum am vizitat noi Atena, cum ar fi trebuit să vizitam Atena, unde am mâncat și câteva sfaturi.

Repartizarea timpului

Noi am plecat sâmbătă – 14 aprilie – și ne-am întors marți – 17 aprilie-.  Practic ar fi vorba de 4 zile de vizitat. Dar cum sâmbătă am ajuns acolo după-amiază iar marți am plecat imediat după check-out-ul de la hotel, practic ne-au rămas 2 zile întregi de vizitat. Astfel că am plănuit ca duminică să vizităm pe jos toate atracțiile din oraș iar luni să mergem cu metroul în portul Piraeus și apoi să luăm un autobuz cu ghid să trecem în revistă toate locațiile.

Atena

Atena

Cum am vizitat noi?

Pas la pas. După cum am zis mai sus, a doua zi, duminică, ne-am trezit de dimineață, am luat micul dejun și am luat la pas orașul. Pentru a evita cozile la toate atracțiile turistice, ne-am luat de la început un bilet care să includă toate atracțiile.

Atena

Biletul a fost 30€ ( pentru studenți era 15€ ) și a inclus Acropolis and slopes, Ancient Agora, The Museum of the Stoa of Attalos, Roman Agora, The Library of Hadrian, Olympieion, Herameikos, Lykeion of Aristotle, Temple of Zeus.

Atena

Astfel că până la finalul zilei mersesem pe jos nu mai puțin de 21 de kilometri.

Iar răspunsul este da, am o grămadă de bătături la picioare.

Cum trebuia să vizităm Atena?

Cu autobuzul. Abia a treia zi, luni, am aflat că acel autobuz cu ghid, pe care intenționam noi să îl luăm, era cu opriri. Practic făcea stații la intrarea fiecărei atracții. Autobuzul oprea, pleca și venea altul între timp.

Adică ce vreau eu să evidențiez este faptul că nu era nevoie să mergem pe jos. În plus, am avut și ghid audio toată plimbarea, astfel, chiar dacă văzusem toate locațiile cu o zi înainte, cu această ocazie am aflat mult mai multe informații.

Atena

Plimbarea cu autobuzul era 16€, dar pentru că eram 12 persoane, am primit reducere la 13€. Biletul era valabil timp de 2 zile, pentru 4 linii, 35 de opriri.

Unde am mâncat?!

În prima zi, de cum am ajuns am lăsat bagajele la hotel și am plecat în recunoaștere. Ne-am plimbat puțin, am găsit și un restaurant foarte drăguț unde am mâncat ieftin, bun și mult. Se numește Atitamos, chiar îl recomand. Noi îl găsisem pe TripAdvisor și am fost foarte încântați de mâncare și de prețuri.

Eu am ales să mănânc ceva cu pui, Chicken Fry, mă așteptam la altceva, dar am fost mai mult decât mulțumită. Atena

La final ne-au servit și cu cate o baclava din partea casei. Nu se compară absolut deloc cu ce avem noi. A fost absolut delicioasă.Atena

În a doua zi am am fost la alt restaurant foarte drăguț, găsit tot pe TripAdvisor. Se numește Stick Bar, aici la fel, mâncare bună la prețuri decente. Aici am ales să încerc ceva cu porc așa că am comandat Pork Kebab stuffed with cheese.

Ce a urmat, curcubeu pe cerul gurii. Crema de brânză era în kebab, dar a fost atât de bun încât am uitat să îi mai fac poză.

Și aici s-au oferit să ne servească cu ceva dulce din partea casei dar eram deja plini, așa că ne-au oferit niște shot-uri că să ne dregem.

În a treia zi am vrut să ne răsfățam puțin, fiind ultima cină. Așa că am ales un restaurant mai fancy. Am fost la Maiandros unde am mâncat cu priveliște.

Atena

Am ales să mâncăm la terasa de pe acoperiș unde era vedere către Acropole.

Atena

După atâta pui și porc, aici am ales să mănânc fructe de mare. Acest platou era pentru două persoane dar ar mai fi mâncat lejer și o a treia persoană. Și aici nu s-a oferit desert din partea casei.

Câteva sfaturi

– Nu pleca fără apă după tine, mai ales la Acropole. Nu ai de unde să îți iei apă după ce intri.

– Nu vorbi prea tare pentru că mulți înțeleg româna ( am zis o prostie iar chelnerul m-a ințeles).

– Nu uita să îți iei cremă cu factor de protecție. Eu m-am înroșit pe față, piept și umeri deși nici măcar nu era soare.

– Nu intra intr-un restaurant decât dacă ai citit despre el. Pe noi ne-a fraierit un nene în port să intrăm în restaurantul lui. Berea cu preț de halbă era defapt un pahar mic, fructele de mare proaspete erau defapt congelate, salata grecească la 8€ care cică era pentru 2 persoane era defapt o salată normală care în alte locuri era mult mai ieftină.

– I-ați cele mai comode încălțări.

– Nu lua primele suveniruri pe care le găsești. Eu mi-am luat o coroniță cu 4€ deși o văzusem și cu 15€.

– Neapărat trebuie să încerci tzatziky cu pita. Chiar dacă nu ești fan usturoi, ca mine, nu are nici o legătură cu sosul de usturoi cu iaurt pe care îl avem noi. Și neapărat de la mai multe restaurante pentru că au rețete diferite și foarte delicioase.

A fost o experiență uimitoare. Îmi doream de mult să vizitez toate aceste locuri antice din Atena. Mă bucur nespus că am reușit în sfârșit să ajung acolo. Am rămas cu niște poze minuate și cu amintiri foarte plăcute.

Voi ați vizitat sau v-ați dori să vizitați Atena? 

Un follow și un like aici:
error0


12 thoughts on “Cum să vizitezi Atena!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!