Tatuaj temporar cu henna

Tatuaj temporar cu henna

Bunăă.. Eu sunt Mihuț🐞, bine ați venit sau revenit pe blogul meu. Dacă mă urmăriți pe facebook sau pe instagram, probabil ați observat deja că weekendul trecut de ziua mea am primit cadou un tatuaj cu henna. ♥

A fost prima dată când mi-am facut tatuaj cu henna. Îmi doream de mult să îmi fac. Mă bucur că cea care mi l-a făcut a fost Gety, deoarece a reușit să îmi facă exact cum îmi doream. Mi-a plăcut atât de mult încât am căutat cât mai multe informații despre henna. M-a interesat tot ce ține de henna, tatuajele cu henna și îngrijirea lor. Tot despre o primă experiență v-am mai povestit și aici despre cum mi-am pus gene fir cu fir 2D.

Îngrijirea tatuajului temporar cu henna

Henna tatoo

După aplicarea desenului pe piele un rol important il are și îngrijirea tatuajului temporar cu henna. Pentru a obține un tatuaj cu henna naturală care să aibă un pigment închis și să reziste cât mai mult trebuie să ținem cont de câțiva factori:

Înainte de aplicare

 1. Calitatea hennei, aceasta trebuie să fie body art.
 2. În cazul în care vă preparați singuri pasta henna, folosiți uleiuri esențiale de lavanda/tea tree/eucalipt (10-30 ml la 100 g pudra).
 3. Zona de piele unde se va face desenul trebuie să fie curată și uscată fără urme de loțiuni.

În timpul aplicării

 1. Cât timp se usucă pasta, zona trebuie ferită de lovituri pentru a nu strica modelul.
 2. Când începe să se usuce pasta, se aplică un amestec de zeamă de lămâie și zahăr (1 linguriță de zahăr + 2 lingurițe de zeamă de lămâie) pentru a lipi pasta de piele. Astfel se menține cât mai mult timp cu o culoare cât mai închisă și o rezistență cât mai îndelungată.
 3. Pasta henna se lasă cât mai mult posibil pe piele, recomandat între 4-8 ore.

După aplicare

 1. Dacă dormiți cu ea pe piele peste noapte, acoperiți zona cu un bandaj adeziv cu pori care lasă pielea să respire, astfel modelul nu se va strica.
 2. Se poate încalzi zona cu un uscător de păr cu aer cald deoarece culoarea se intensifică la caldură.
 3. Se evita contactul cu apa cât timp pasta sta pe piele, dar și în următoarele 12-24 de ore după îndepărtarea acesteia de pe piele. Apa poate opri procesul de oxidare, adică de închidere a culorii.
 4. În urmatoarele zile se va folosi un ulei natural pentru a unge zona înainte de baie și se va evita aplicarea de creme cosmetice.
 5. Se va evita exfolierea zonei dar și contactul prelungit cu apa, fie că este apa de la robinet, apă de la piscină sau apa mării.
 6. Dacă vreți să păstrați desenul pe piele și mai mult timp, atunci când începe să se șteargă îl puteți desena din nou peste conturul vechi și va merge mult mai ușor.

Rezistență

În zonele unde pielea este mai groasă, tatuajul cu henna este mai intens și rezistă mai mult timp. În timp ce în zonele cu piele subțire culoarea este mai puțin intensă.

Culoarea finală poate diferi de la o persoană la alta. În funcție de zona in care a fost aplicată și de modul de îngrijire ulterioară.  Mai depinde și de temperatura și chimia corpului. Astfel, persoanele cu o temperatură a corpului mai mare obținând culori mai închise.

Durată

În medie, un tatuaj cu henna durează 7-10 zile în funcție de zona și de modul de îngrijire. Culoarea se duce treptat, la fel ca un bronz. La mine a ținut mai puțin de 7 zile pentru că mă spăl foarte des pe mâini. În plus de asta nici nu știam toate aceste reguli la început.

Am mai aflat și un lucru foarte interesant despre tatuajele cu henna. Dacă ne bronzăm în timp ce avem henna aplicată, atunci când se va șterge va rămâne modelul pe piele. Acest lucru se datorează faptului că henna protejează pielea de soare astefel încât nu se va bronza conturul lasat de henna. Adică după expunerea la soare, pielea va fi bronzată dar va ramane conturul tatuajului mai deschis.

Interesant, nu ?

Henna tatoo

 

Un follow și un like aici:


25 thoughts on “Tatuaj temporar cu henna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!