Cum să îți laminezi părul acasă pentru o strălucire ca la salon!

Cum să îți laminezi părul acasă pentru o strălucire ca la salon!

Mereu vedeam pe internet poze în care fetele au un păr strălucitor de îți iau ochii și mă gandeam:

Mamăă, cred că fetele astea dau o grămadă de bani ca să aibă mereu părul așa de sănătos și strălucitor!!

… și da, chiar dau o grămadă de bani ca să aibă părul mereu atât de frumos. Și cum eu, bineînțeles nu îmi permit să merg constant la salon pentru laminarea părului, am găsit o metodă mai ușoară și mult mai puțin costisitoare.

Laminarea părului este o procedură care se face în mod normal la salon. Problema cu aceste tratamente este că sunt foarte scumpe și de asemenea sunt pline de chimicale. Rețeta pe care am testat-o eu conține gelatină – genul de gelatină pe care o poți găsi la orice magazin – și ulei de cocos. Această mască oferă un strat protectiv părului oferindu-i mega strălucire.

Ingredientul cheie este gelatina, care conține proteine de colagen care sunt extrase de la animale. Daa, știuu, sună scârbos, dar gelatina este utilizată de mult timp în diferite măști pentru păr, unghii și chiar pentru ten.

După ce vei utiliza această rețetă pentru laminarea părului, ar trebui să observi că părul devine mai moale și mai strălucitor. Totuși va trebui să continui să utilizezi această mască o dată pe săptamână pentru o lună macar pentru ca diferențele să fie cu adevărat vizibile.

Vei avea nevoie de:

  • 1/2 cană de apă
  • 1 pachet de gelatină fară arome
  • 1 lingură de ulei de cocos

Mod de preparare:

1.Încălzește apa până la fierbere și apoi las-o până ajunge aproape la temperatura camerei.
2.Adaugă gelatina în apă caldă și amestecă până se obține o compoziție omogenă.
3.Adaugă uleiul și amestecă bine.

Mod de utilizare:

  • Aplică masca cât este caldă încă, pe părul proaspăt spălat și uscat puțin cu prosopul, nu aștepta prea mult până să o aplici deoarece gelatina se va solidifica și va trebui să o iei de la capăt cu prepararea măstii. Eu am încercat să o aplic pe părul uscat înainte de a-l spăla și nu a funcționat la fel de bine din pacate. În primul rând nu s-a întins foarte bine pe păr și în al doilea rând a fost și un pic mai greu de spălat.
  • Concentrează-te în special pe vârfurile părului.
  • Acoperă-ți părul cu un prosop ud, ușor fierbinte și lasă-l timp de 30-45 de minute. Eu în general îmi prind părul într-un coc lejer și îl acopăr cu un prosop uscat deoarece îmi las parul destul de ud înainte de a-mi aplica masca.
  • Spală-ți părul cu șampon și balsam.
  • Usucă-l și vei vedea diferența!

Deoarece această rețetă conține doar ingrediente naturale, o poți folosi cât de des vrei. Dacă ai un păr foarte deteriorat sau uscat o poți utiliza și mai des.

Eu ador rezultatul final. Îmi simt părul mult mai voluminos, mai fin și firul de păr este vizibil mai puternic și mai drept. Deja folosesc masca de ceva timp și încerc să o utilizez pe cât posibil înainte de fiecare baie deoarece vreau să-i prelungesc cât mai mult efectul.

Un follow și un like aici:


30 thoughts on “Cum să îți laminezi părul acasă pentru o strălucire ca la salon!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!