Ghimbirul împotriva căderii părului

Ghimbirul împotriva căderii părului

În primul rând, aici puteți găsi mai multe detalii despre ghimbir, ce este și cat de benefic este organismului.

Pe lângă toate întrebuințările în bucătărie și cele pentru sănătate, ghimbirul poate fi folosit și extern. Momentan mi-am propus să vă prezint o metodă pe care o folosesc pentru a preveni căderea părului, pentru ca periile noastre de păr să nu mai arate așa:
hairloss

Eu în general folosesc ghimbirul înainte de duș, tăiat feliuțe subțiri. Aceste feliuțe le masez ușor în zona frunții până le storc de viață, după care le arunc și continui prin a-mi masa scalpul cu degetele pentru câteva minute. Iar asta fiind varianta mai rapidă și mai simplă pentru leneși sau pentru atunci când chiar nu am timp suficient.

Varianta mai complexă o folosesc atunci când timpul îmi permite.

Mod de preparare

Și anume, dau ghimbirul pe răzătoare după care îl amestec cu:

  • o linguriță de ulei de ricin, care ajută foarte mult la regenerarea părului
  • o linguriță de ulei de cocos, care oferă un miros plăcut
  • o linguriță de ulei de măsline care ajută la hidratarea scalpului

Ar mai fi și posibilitatea de a adăuga și o linguriță de zeamă de lămâie deoarece hidratează foarte bine scalpul, dar eu am părul brunet natural, iar zeama de lămâie are tendința de a deschide puțin culoarea părului și nu îmi doresc asta. Așa că am găsit această variantă, cu ghimbir și cele 3 uleiuri, cea mai potrivită pentru părul meu.

Mod de utilizare

După ce am amestecat ingredientele foarte bine și am obtinut o compoziție omogenă, o aplic pe scalp printr-un masaj cu mișcari circulare.

Treptat începe să apară o senzație de căldură, semn că ghimbirul începe să își facă efectul. Mai las cateva minute compoziția pe scalp pentru a avea timp să acționeze. Îmi place mult această senzație de căldură deoarece chiar simt cum funcționează masca și cum părul începe să creasca. Știu că probabil este doar în capul meu, dar este de preferat să fim încrezătoare și astfel rezultatele vor începe să apară.

În final îmi clătesc părul cu apă calduță, foarte important să nu fie fierbinte. În general ar fi de preferat ca părul să fie spălat și clătit doar cu apă caldă. Ba chiar după o clatire cu apă rece, părul meu tinde să fie mult mai strălucitor. Bineînțeles, iarna nu prea îmi mai vine să îmi clatesc părul cu apă rece de aceea încerc pe cât posibil să nu fie fierbinte ci doar calduță apa cu care îmi spăl și clătesc părul.

Un follow și un like aici:


22 thoughts on “Ghimbirul împotriva căderii părului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error

Ți-a plăcut acest articol ? Împrăștie vorba!